Ons kernteam bestaat uit vijf senior trainers & adviseurs die hun sporen op het gebied van crisisbeheersing en crisismanagement hebben verdiend. Als gedragskundigen hebben wij ruime ervaring in alle crisisdomeinen van onze samenleving. Zowel in het publieke domein als in de private sector. Wij werken nauw samen met een team van collega’s uit de dagelijkse crisispraktijk van o.a. politie, brandweer, GHOR, veiligheidsregio’s, gemeentes en justitie. Met elkaar bouwen we mee aan een veilige(re) samenleving en veilige(re) organisaties.
Wij dragen bij aan het voorkomen en beperken van nadelige effecten van crises in de samenleving. Dit doen we door individuen, crisisteams en -organisaties te ondersteunen en te ontwikkelen vanuit gedragskundig perspectief.
Om een crisis* te bestrijden en de effecten van de crisis te minimaliseren moet er altijd samengewerkt worden door meerdere professionals en/of organisaties. Hierbij is effectieve communicatie, besluitvorming, samenwerking en aansturing van groot belang om succesvol te kunnen zijn. De ‘human factor’ heeft grote impact op de snelheid en mate van adequaat optreden van (crisis)teams. Onze passie ligt bij het vergroten van inzicht en versterken van gedragsvaardigheden bij individuen, (crisis-)teams en -organisaties.
*Een crisis is een ernstige bedreiging van de basisstructuren of van de fundamentele waarden en normen van een sociaal systeem, welke bij een geringe beslistijd en een hoge mate van onzekerheid noopt tot het nemen van kritieke beslissingen. (Rosenthal, 1984)
Begin jaren negentig van de vorige eeuw lanceerde de Nederlandse Politie het idee om haar crisisorganisatie te professionaliseren. Onder andere de vuurwerkramp in Enschedé, de fatale brand in Volendam en de 9/11 gebeurtenissen in Amerika werkten als aanjager en katalysator op het proces van professionalisering van de grootschalige risicobeheersing en crisisbeheersing binnen de politiekolommen.
De ontwikkeling en het ‘inrollen’ van een nieuw model voor crisismanagement – het SGBO-model – betekende ook dat er een opleiding moest komen. Wij, Remko Sietsma (Holland INcompany), Willem Huisman (Liberlei) en Murielle Spanhoff (TICO Consultancy), werden vanuit onze gedragskundige expertise door de politieacademie gevraagd mee te bouwen aan een SGBO-opleiding en -examinering. Vanaf 2003 tot 2024 werkten wij als drie bureaus nauw samen met de politieacademie en verzorgden wij voor de politieacademie de gedragskundige dimensies in de opleidingen en examens (o.a. SGBO & TDA) voor alle crisisprofessionals van de Nationale Politie.
Na ruim 20 jaar vanuit onze eigen bureaus te hebben samengewerkt met opdrachtgevers uit alle crisisgeledingen (publiek & privaat), hebben we de knoop doorgehakt en onze expertise bij elkaar gebracht onder één nieuwe paraplu; Het CrisisTeam! Een bureau dat gespecialiseerd is in de gedragskundige dimensies van crisisteams.
Waar we goed in zijn is het creëren van een veilige leeromgeving zodat professionals ook echt ‘aangaan’ om samen te leren en te ontwikkelen. We gaan met teams aan de slag om hen vaardiger te maken in effectieve communicatie. Op inhoudelijk- & procedureniveau en zeker ook op interactie- & gevoelsniveau.
Daarnaast hebben we een scherp oog voor groepsdynamiek in teams en zijn we in staat in het hier-en-nu de juiste interventies te doen die beweging, helderheid en soms ook ongemak veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat we het ‘ongezegde’ in de groep bespreekbaar maken of dat patronen die verborgen waren zichtbaar worden. Daar kan het team vervolgens zelf mee aan de slag. We horen vaak terug dat investeren in elkaar en in het team in de ‘koude fase’ enorme winst oplevert tijdens een inzet, de ‘warme fase’.
Laat je vraag of opmerking hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Neem direct contact op
"*" geeft vereiste velden aan
Het CrisisTeam is een samenwerking tussen